Spring til indhold

Det største håb

Erindringer fra rejser bag Jerntæppet

Forfatter Anders Laubjerg

Den 9. november 1989 slutter en epoke. Den dag går der hul i Berlinmuren. Få dage forinden har én million østtyskere demonstreret på Alexander Platz i Berlin under slagordet ”Vi er folket”. Stemningen er euforisk, og i tusindvis strømmer østberlinerne til grænseovergangene, hvor champagnepropperne springer, trabierne oser og tidligere fjender omfavner hinanden i en rus af håb til en ny og bedre verden. Den kolde Krig er ophørt. Europas østvendte ansigt har mistet et samfundssystem og Europas vestvendte ansigt et fjendebillede. Det største håb er forfatterens erindringer fra private og arbejdsrelaterede rejser rundt i det gamle Østeuropa – fra midten af 70’erne og frem til år 1992 – året efter Sovjetunionens sammenbrud. Til fortællingen er tilføjet et kapitel om Den sidste rejse, en rejse til Cuba i 1997, hvor 40 mænd rejser ud og 38 vender tilbage.

Forlag: ALLGOpress 2009.
278 sider. Forlagspris: 199 kr.