Spring til indhold

Europa i krænkelsens navn

En fortælling om identitet i forskellighed

Forfatter Anders Laubjerg

Dette er en fortælling om os og dem, om europæerne, der taler om frihed og lighed og indforstået måler ligheden med to forskellige målestokke. Fortællingen følger europæerne i handelens og opdagelsernes spor til mødet med de andre ude i den store, vide verden. For så vidt som mødet med de andre overskrider handelens ligeværdige relation, tilpasses mødet med de fremmede og det fremmede til europæernes egen retfærdighedsforståelse. Over tid finder mødet sin legitimation i troens navn, i oplysningens navn, i civilisationens og udviklingens navn, i folkets og demokratiets navn. På hjemmefronten undergår forståelsen af, hvem vi er samtidig en forvandling. Med tiden banker bønder og arbejdere, nationale og etniske minoriteter, den halve himmel (kvinderne) samt seksuelle minoriteter på ligeværdighedens dør med krav om inklusion, dvs. med krav om, at lighed ikke indforstået måles med to forskellige målestokke. Europa i krænkelsens navn er en historisk fortælling, der forsøger at indkredse enhver krænkelses inderste DNA.

Forlag: ALLGOpress, februar 2023.
306 sider. Forlagspris: 199 kr.